Brukervennlig robåt

Brukervennlig robåt – her er hva du bør se etter

En brukervennlig robåt er vel noe alle gjerne vil ha som ønsker å skaffe seg robåt. Men det kan være noe forskjellig hva vi legger vekt på. I hvilken grad en robåt er brukervennlig handler både om fysiske egenskaper, finish og innredning. Her er fire egenskaper som vi mener bør prege en brukervennlig robåt.

En brukervennlig robåt børe være lettrodd og retningsstabil

Skal en regne en robåt for brukervennlig, bør den selvsagt være lettrodd og retningsstabil. Fordi Vinstrabåten har vannfylt kjøl som både fyller og tømmer seg selv – og som rommer rundt 100 liter vann når den er i vannet – holder båten stø kurs.

Våre robåters utforming er utviklet gjennom generasjoners bruk i Vinstra i Gudbrandsdalen. Vår moderne glassfiberversjon er bygget på nøyaktig avstøpning av den originale trebåten. Derfor er de samme gode fremdriftsegenskapene ivaretatt. I tillegg bidrar også den forseggjorte finishen til minst mulig motstand i vannet.

Sikret mot kantring og synking

Skal robåten brukes til fiske, bør det stilles store krav til at den er retningsstabil og sikret mot kantring. En robåt til fiske bør også ha god finish slik at garn og snøre ikke hekter seg fast. En tredje viktig egenskap som absolutt må sies å gjøre denne robåten brukervennlig, er at den er synkesikker. Den er altså ikke bare kantresikker. Selv om vinstrabåten fylles med vann, synker den ikke. Rikelig med fremragende flyteskum rundt hele båten sørge for at den holder seg flytende.

Gjennomtenkt og praktisk innredet

I tillegg til det overnevnte vil vi nevne at Vinstrabåten har gjennomtenkte løsninger som ytterligere gjør den til en brukervennlig robåt:

·      Glatte overflater og runde kanter

·      Taubrønn uten lokk i fronten

·      Oppbevaringsplass bak for batteri /bensintank

Enkelt vedlikehold

Vask med et vanlig, godt rengjøringsmiddel og svamp, evt. børste. Bruk helst ikke skurekrem da det går ut over gelcoaten. Når båten er ren og tørr, kan du polere med klut (mikrofiber) og polish (ikke overdriv mengden). La tørke før du fjerner restene med mikrofiberklut eller poleringsgarn. Ikke jobb i direkte sollys.

Her kan du også lese om svært avgjørende kvaliteter som ikke kan sees, men som avgjør om båten virkelig er solid.