Brukervennlig robåt – hva kreves?

I hvilken grad en robåt er brukervennlig handler både om fysiske egenskaper i vann og sjø, finish og innredning. Her er hva som kjennetegner Vinstrabåten.

4 kvaliteter til en brukervennlig robåt

Lettrodd og retningsstabil

Skal en regne en robåt for brukervennlig, bør den selvsagt være lettrodd og retningsstabil. Fordi Vinstrabåten har vannfylt kjøl som både fyller og tømmer seg selv – og som rommer rundt 100 liter vann når den er i vannet – holder den stø kurs. Robåtens forbedrede utforming gjennom flere generasjoners bruk i Vinstra i Gudbrandsdalen har sørget for en båtform med gode fremdriftsegenskaper. Likeledes bidrar den forseggjorte finishen til minst mulig motstand i vannet.  

Sikret mot kantring og synking

Skal robåten brukes til fiske bør det stilles store krav til at den er sikret mot kantring og er retningsstabil. En robåt til fiske bør også ha god finish slik at garn og snøre ikke hekter seg fast. En tredje viktig egenskap som absolutt må sies å gjøre denne robåten brukervennlig, er at den er synkesikker. Den er altså ikke bare kantresikker – om den fylles med vann, synker den heller ikke. Rikelig med fremragende flyteskum rundt hele båten, sørge for det. 

Gjennomtenkt og praktisk innredet

Glatte overflater, runde kanter, taukasse uten lokk, oppbevaringsplass bak for batteri, bensintank etc. luke i fronten Jeg mener at det ikke er luke i fronten, men en taukasse uten lokk.  Bør derfor kalles «taubrønn» i fronten». luke i benken bak for oppbevaring av bensintank, batteri o.l. jevnere og finere overflatefinish. flere fargevalg 

Slitesterk og enkel båt å vedlikeholde

En moderne produsert plastbåt bør være lett å vedlikeholde. Vask den når det trengs. Det er det hele. Her kan du lese om svært avgjørende kvaliteter som ikke kan sees, men som avgjør om båten virkelig er solid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *